Ulogujte se

Lideri albanskih stranaka optuženi za izdaju

Bivši pripadnici Oslobodilačke nacionalne armije prijetili su liderima albanskih političkih partija u Makedoniji Aliju Ahmetiju i Menhudu Tačiju, optužujući ih za izdaju u Kumanovu, piše skopski list "Dnevnik".
Sukob albanske terorističke grupe sa policijom u Kumanovu izazvao je lavinu kritika na račun Ahmetija i Tačija, koje idu od toga da nisu zaštitili "građane Albance" u kumanovskom Divljem Naselju, pa do optužbi da su "predali kosovsku grupu".Bivši komandant ONA DŽezair Šaćiri optužio je lidera Demokratske unije za integraciju, koja je članica vladajuće koalicije u Makedoniji, Alija Ahmetija da je izdajnik i da zaslužuje metak.

On tvrdi da se Ahmeti nikada nije borio za Albance u Makedoniji, već da je 2001. godine boravio na Kosovu. "Ali Ahmeti je više puta zaslužio metak zbog mnoštva izdaja", rekao je Šaćiri.

Ogranak ONA u Gostivaru poručio je u saopštenju da će "pravda teško kazniti izdaju u Kumanovu".

U saopštenju se navodi da je "banda koju čine Ahmeti, lider opizicione Demokratske partije Albanaca  Menhud Tači i nekoliko kosovskih političara, u saradnji sa makedonskim vlastima, organizovala masakr u Kumanovu 9. maja".

Iz DUI i DPA za sada ne komentarišu ove prijetnje, a nije poznato da li su dvojica albanskih političkih lidera u Makedoniji pojačali obezbjeđenje.

Grupa naoružanih terorista sukobila se 9. i 10. maja sa makedonskom policijom u Kumanovu.

Nakon ovog sukoba u kumanovskom Divljem Naselju pronađena su tijela 10 albanskih militanata.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).