Ulogujte se

Moskva upozorava na opasnost od izazivanja haosa

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da je hapšenje crnogorskog državljanina u Makedoniji dokaz stranog miješanja u unutrašnje poslove te zemlje.


"Informacija objavljena u srpskim medijima o hapšenju Crnogorca koji je pružao podršku kosovsko-albanskim ektremistima u Makedoniji predstavlja ubjedljiv dokaz planova za destabilizaciju političke situacije u toj zemlji, koji su pokrenuti spolja", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

U Ministarstvu ističu da je ovo pokušaj guranja Makedonije u pakao "obojene revolucije", prenosi agencija "Sputnjik".

"To je istovremeno dokaz da zapadni organizatori ovakvih scenarija preferiraju da to ostvare tuđim rukama, koristeći u Ukrajini, a sada i u Makedoniji, državljane upravo onih zemalja koje su, kao što je to učinila Crna Gora, prihvatile mamac NATO-a", piše u saopštenju.

Rusko Ministarstvo upozorava da je "više nego očigledna opasnost od izazivanja haosa i rasplamsavanja žarišta sada i na Balkanu, regionu koji se još nije oporavio od krvoprolića devedesetih godina /20. vijeka/".

Beogradske "Večernje novosti" objavile su da je makedonska policija uhapsila crnogorskog državljanina o kojem postoje spekulacije da je pomagao albanskim teroristima i da ih je informisao o potencijalnim metama na teritoriji Srbije.

List, između ostalog, piše da je ovaj Podgoričanin vodio oko 80 dobrovoljaca da ratuju na strani Ukrajine protiv Rusa.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).