Ulogujte se

Srpske kuće u Gračanici na meti pljačkaša

U centru Gračanice opljačkana je kuća porodice Miladinović, šesto srpsko domaćinstvo koje se našlo na meti pljačkaša u posljednjih 48 sati.

Predsjednik Opštine Gračanica Srđan Popović je nakon sastanka sa predstavnicima mjesnih odbora svih sela najavio hitan sastanak sa predstavnicima kosovske policije i Kfora.

Na meti lopova i kriminalaca sinoć je bilo domaćinstvo Milana Miladinovića čija kuća se načazi maltene u centru Gračanice na sto metara od policijske stanice. Miladinović je naveo da su provalnici ušli kroz prozor.

- Kad smo ušli unutra, u sve tri sobe su stvari bile pobacane, znači od novca ništa nije odneseno, samo zlato - rekao je Milan Miladinović.

Sanja Miladinović strahuje za bezbjedenost svoje djece.

- Moja djeca ovde više neće smjeti ni da žive ni da se slobodno kreću - rekla je Sanja Miladinović.

Predsjednik Opštine Gračanica Srđan Popović navodi da je sa lokalnim savjetima obavljen konstruktivan razgovor.

- Oni će već danas sazvati sastanke po svim mestima u opštini Gračanica gde će obavijestiti ljude da treba ovih dana budu oprezniji, da ne ostavljaju svoje kuće same dok se ova situacija ne bude sredila - istakao je Srđan Popović.

Podsjetimo da se u posljednja tri mjeseca u srpskim sredinama u centralnom Kosovu dogodilo više od 200 kriminalnih incidenata, a da kosovska policija nije rasvijetlila nijedno od ovih zlodjela.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).