Ulogujte se

Kitarovićeva izgubila u rodnom mjestu Tuđmana

"Kraljica gafova", kako Kolindu Grabar-Kitarović nazivaju mnogi hrvatski mediji, uprkos veličanju Franje Tuđmana, koga smatra "najvećim Hrvatom u istoriji", izgubila je izbore u Tuđmanovom rodnom mjestu.

U Velikom Trgovišću, rodnom mjestu njenog "heroja", najviše glasova dobio je Zoran Milanović 29,67 odsto, a Kolinda 29,47 odsto.

Kitarovićeva je u predizbornoj kampanji za novi mandat na čelu Hrvatske hvalila Tuđmana i pominjala ga u gotovo svakom govoru.

- Neću reći da mi je otac, jer imam svog oca, ali on je kao neko iz moje porodice - govorila je o njemu na jednom skupu.

Portal "Indeks" navodi da je Kitarovićevoj veliki broj glasovao odnio niz nevjerovatnih gafova tokom kampanje, poput onoga kada je u Vukovaru izjavila da je "sigurna da poginulima nije žao što su poginuli".

Ili, kada je kao rodno mjesto košarkaša Dražena Petrovića navela Zadar, umjesto Šibenik.

Takođe, ostaće upamćeno da je nekadašnju Јugoslavija smjestila u Istočni blok, mada je kao dugogodišnji diplomata morala znati da je to bila vanblokovska zemlja.

Kitarovićeva će se u drugom krugu izbora 5. januara suprotstaviti Zoranu Milanoviću, kandidatu SDP-a, koji je dobio skoro tri odsto glasova više od nje - 29,55 naprema 26,65.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).