Ulogujte se

Đorđević: Nekima smeta saradnja Srbije i Srpske, ali granice više ne postoje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević rekao je da nekima smeta saradnja Republike Srpske i Srbije, ali da granice više ne postoje.

- To je pitanje za njih, zašto im smeta saradnja. Mi gledamo naša posla. Nama je važno da se paralelno razvija i Republika Srpska i Srbija, jer to je u interesu naših građana. Nama je vrlo bitno, kada je reč o investicijama, da neke od njih budu pozicionirane prvo tako da mogu da rade i ljudi iz Srpske - istakao je Đorđević.

Prema njegovim riječima, treba raditi na tome i zajednički čuvati stanovništvo i građane da bi bilo dovoljno radne snage u budućnosti.

On je dodao da je Srbija usmjerena i uperena pogledom u Srpsku, jer joj je veoma važno da Republika Srpska bude jaka, a njeni građani da uživaju sve privilegije.

- Republika Srpska je u srcu svakog građanina Srbije. Kao što i srpski član Predsjedništva BiH /Milorad Dodik/ kaže vi ste pogledom usmereni ka Srbiji, a od kada je na čelo Srbije došao Aleksandar Vučić ta situacija je umnogome promenjena na bolje - rekao je Đorđević.

On je za današnji Glas Srpske istakao da je ostanak građana i život u Republici Srpskoj od izuzetne važnosti svima u Srbiji kojima je veoma bitno da Srpska bude jaka.

- Zato se naša ljubav ne meri finansijskim sredstvima koja dajemo. Primereno i prirodno je da Srbija pomaže srpski narod, ma gde se on nalazi. To je najmanje što možemo da učinimo. Sve ovo što činite u Istočnom Sarajevu i u celoj Srpskoj jeste kao da činite i za nas. Bitno nam je da budete marljivi i možda ne vidite koliko ste izgradili, ali mi koji s vremena na vreme dođemo vidimo velike promene - kaže on.

Đorđević vjeruje da će život i ljubav između Srpske i Srbije jačati iz godine u godinu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).