Ulogujte se

Objekat Dnevnog centra pod krovom do kraja godine

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je da izgradnja Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici teče prema planu i da će objekat biti pod krovom do kraja godine.

- Završeni su podrum, suteren i prvi sprat, a za koji dan će biti stavljena ploča, što potvrđuje da se projekat realizuje u skladu sa planom - rekao je Srni Arlov koji je jutros posjetio objekat u izgradnji koji namijenjen djeci sa posebnim potrebama do kraja godine biti pokriven, najugroženojoj kategoriji stanovništva na Kosovou i Metohiji.

On je naveo da je za potrebe ovog objekta do sada prikupljeno oko 105.000 evra, istakavši da je Vlada Republike Srpske prije nekoliko dana donirala 20.000 KM, a preduzeće "Šume Srpske" jutros uplatilo 5.000 evra.

Sredstva za gradnju ovog objekta obezbjeđuju se u okiru humanitarne akcije koju vodi Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, a za sada su se sa Kosmeta uključila tri preduzeća, a iz centralne Srbije opština Inđija.

Arlov je pozvao sve ljude dobre volje da se ukuče u ovu akciju jer je za gradnju i opremanje objekta potrebno oko 280.000 evra.

On je podsjetio da se pomoć može donirati putem žiro računa Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji: 555-10000341964-45 Srbija i Kosovo i Metohija Dnevni centar "Podrži me" 200-3058540101991-30.

Arlov će sutra ujutro na Malu Gospojinu prisustvovati Svetoj liturgiji u manastiru Gračanica, koja će biti služena povodom Dana opštine Gračanica u kojoj je većinsko srpsko stanovništvo.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).