Ulogujte se

Јoš jedan incident u Hrvatskoj: Završio govor ustaškim pozdravom, Srbi napustili sjednicu

Predsjednik Odbora za hrvatske branitelje iz Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš uzburkao strasti

"Za dom spremni" izrekao je Mato Bubaš u subotu na kraju svog govora na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Voćin. Bubaš je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje iz Virovitičko-podravske županije i jedan od četvoro nagrađenih koji su na sjednici dobili zahvalnicu Opštine. Izrekao je to pred virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i izaslanikom predsjednika Hrvatskog sabora Јosipom Đakićem, koji je i predsjednik udruženja veterana HVIDRA.

Nakon toga, svi su ostali da sjede kao da se ništa nije dogodilo, dok su sjednicu demonstrativno napustili Srbi. U razgovoru za zagrebačke Novosti Igor Pavković, koji je dožupan iz redova srpske manjine, kaže da su svi bili zgranuti kada je Bubaš izvikivao ustaški pozdrav.

- Mi Srbi smo se pokupili van, nije dobio aplauz, a stotinak prisutnih je gledalo u pod.

Organizatori su željeli Srbe vratiti u dvoranu, ali su to oni odbili. Pavković kaže da je kasnije razgovarao sa Matom Bubašom, rekavši mu da je to isto kao da je svastiku crtao na jevrejskoj sinagogi, a ovaj mu je odgovorio da "Za dom spremni" nije ustaški pozdrav, već stari hrvatski.

- Predsjednica to kaže - rekao je Bubaš.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).