Ulogujte se

Stefanović: Vučić je na meti stranih službi

Potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović: Angažman stranih službi nije nimalo naivan, ali imamo ozbiljan odgovor na sve to. Ako se SAD uključe u dijalog o KiM onda to isto treba da učini i Rusija. Neki su za bojkot jer nemaju podršku, kaže Stefanović za Novosti.

Potpuno sam siguran da strane službe i danas pokušavaju da nadziru elektronske komunikacije ljudi u Srbiji koji su njima bezbjednosno interesantni, na prvom mjestu predsjednika Aleksandra Vučića. To ne može lako da se dokaže, jer danas je tehnika toliko napredovala da strani obavještajci, čak i ako nisu prisutni na teritoriji Srbije, mogu da ostvare uvid u nečije elektronske komunikacije. Ovo za "Novosti" poručuje potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji otkriva da službe velikih sila pojačavaju svoje aktivnosti i u Srbiji, a sa ciljem da se što bolje pozicioniraju na prostoru Јugoistočne Evrope:

- Oni štite interese svojih država, a mi se borimo da zaštitimo svoje. Јačamo našu policiju, vojsku i bezbjednosne službe, ne zato što smo nekome prijetnja ili zato što imamo agresorske namjere i teritorijalne pretenzije, već da bismo mogli adekvatno da odgovorimo na sve izazove.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).