Ulogujte se

Vučić o Haradinajevoj ostavci: Bez euforije, politički trik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti istakao da Srbija povodom ostavke Ramuša Haradinaja treba da reaguje smireno, odmjereno, trezveno i bez bilo kave euforije.

Vučić kaže da je ostavka  Haradinaja politički trik, kojim može da dobije još veću popularnost

- Mi razumijemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenjem pravde naših ljudi koji su trpjeli stigmu krivaca i jedinih zločinaca i jedino odgovornih za sve što se dešavalo - rekao je Vučić.

Ipak, ističe Vučić, razloga za radost i euforiju nema kada se sagledavaju sve činjenice i sve posljedice, a posebno kako će se odnositi i Albanci i međunarodna zajednica prema Srbiji.

- Ostavka Ramuša Haradinaja je politički trik kojim on može da dobije još veću popularnost u kojima on postaje junak koji se bori za jedinstveno Kosovo i Metohiju dok je svi ostali vode u nedostojnu budućnost - rekao je Vučić.

Istovremeno, kako kaže Vučić, imate ćutanje međunarodne zajednice o zločinima nad Srbima i nealbanskim stanovništvom.

- Mogli ste da vidite plejadu albanskih političara koji su govorili o veličanstvenom Haradinaju stremeći dalje ujedinjavanju i nastavku za nas tragične priče o Velikoj Albaniji na čemu već neskriveno rade - rekao je Vučić.

Dodao je da će položaj Srba i njihov svakodnevni život biti još teži.

- Dolazi do dodatne homogenizacije Albanaca do dalje ektremizacije njihovih stavova - naveo je Vučić.

Naglasio je da će Srbija posvetiti još veću pažnju opstanku, životu i bezbjednosti srpskog naroda na KiM.

- Naš narod na KiM može da računa na svoju državu na Srbiju - istakao je Vučić.

Ukazao je da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti.

- Plašimo se da politički razvoj događaja na Kosovu ide u smijeru za daljim odlaganjem razgovora i dijaloga sa Prištinom - rekao je Vučić.

Predsjednik privremenih prištinskih institucijaRamuš Haradinaj je u petak podnio neopozivu ostavku, a kao razlog naveo to što je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu kao osumnjičeni.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).