Ulogujte se

Njemačka traži suspenziju takse zbog nastavka dijaloga

Suspenzija takse od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine zahtjev je i Njemačke, prenose prištinski mediji nakon sastanka koji su glavni politički savetnici Angele Merkel imali juče sa kosovskim zvaničnicima.

Savjetnici Јan Heker i Matias Lutenberg ponovili su stav Berlina da tarifa za robu iz centralne Srbije ometa nastavak dijaloga i stoga su zatražili da ih vlada Kosova suspenduje.

To je osnovni zahtjev njemačkih zvaničnika upućen tokom sastanaka sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem i zamjenikom premijera Enverom Hodžajem, piše Koha ditore.

Izvori lista prenose da što se tiče stava Njemačke u pogledu sveobuhvatnog sporazuma Prištine i Beograda, on je isti kao što je to kancelarka Merkel više puta pomenula, da je Berlin protiv promjene granica Kosova.

Savjetnici njemačke kancelarke boravili su juče i u Beogradu, gdje su se sastali sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U Prištini boravi generalni direktor za politička pitanja britanskog ministarstva spoljnih poslova Ričard Mur. On će se popodne sastati sa Ramušom Haradinajem.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).