Ulogujte se

U Srbiji nema opasnosti od poplava

Vodostaji rijeka u Srbiji su u porastu, ali nema opasnosti od izlivanja, izjavio je danas predstavnik preduzeća "Srbijavode" Zvonimir Kocić.

On je rekao da ne očekuju povećanje vodostaja reka u Srbiji i dostizanje kriterijuma pri kojima se proglašava odbrana od poplava.

"Trenutno ne postoji opasnost, a očekivano je da u narednih deset dana dođe do daljih porasta vodostaja, ali bez opasnosti", objasnio je Kocić za RTS.

Kocić je naveo da hidrološke prilike u regionu ne mogu uticati na područje Srbije.

"Sve što se u regionu dešava upravo je posledica topljenja snega, povremeno ima i nekih kišnih epizoda, međutim to se ne može odraziti nikako na naše područje", dodao je Kocić.

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će vodostaji na Drini, Limu, Јadru i gornjim tokovima Zapadne i Јužne Morave biti u porastu do srijede, 6. februara, sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa.

Vodostaji na cijelom toku Save biće u većem porastu, do petka, 8. februara, ali će se kretati ispod granice redovne odbrane od poplava.

Na Mlavi, Јasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će biti u porastu i kretaće se ispod upozoravajućih nivoa.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).