Ulogujte se

Beograd proslijedio Prištini izvještaj o ubistvu Ivanovića

Ministarstvo pravde Srbije upravo je prosleijdilo Prištini opsežan izvještaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja lica u vezi s ubistvom Olivera Ivanovića, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

Ministarka Kuburović je rekla da je to urađeno na osnovu posljednjeg zahtjeva iz Prištine da se saslušaju određena lica u vezi s istragom o ubistvu lidera kosovske Građanske inicijative SDP.

- To upravo govori da je Beograd i dalje spreman na saradnju i da odgovori na sve zahtjeve koji dolaze iz Prištine. Takvu dvosmjernu komunikaciju od strane Prištine nemamo - dodala je ona.

Kuburovićeva je navela da, nažalost, nije došlo do uspostavljanja bližih odnosa i saradnje uvezi s istragom o ubistvu Ivanovića jer je, kaže, Priština u startu odbila zajedničko sprovođenje istrage, te da vjeruje da je to upravo jedan od razloga zašto nema konkretnijih rezultata u predistražnom postupku.

- Da su nam bili dostupni odmah u trenutku svi podaci koje je tražilo i Tužilaštvo za organizovani kriminal po našim zahtjevima za međunarodnu saradnju koji su poslati još u januaru i februaru prošle godine, vjerujem da bi danas bili uspješniji rezultati istrage - rekla je ministarka.

Podsjetila je da je Beograd takve zahtjeve poslao još prije godinu dana, a da još nema odgovora iz Prištine. Navela je da je čak bilo spekulacija da Beograd nikada nije uputio takve zahtjeve i istakla da postaje neoborivi dokazi da su oni upućeni Prištini.

- Komunikacija ide preko Kancelarije Delegacije EU tako da imate dvostruke dokaze da je nešto uručeno, ali ni nakon urgiranja još nemamo sve ono što je traženo još u januaru prošle godine - rekla je Nela Kuburović.

Ministarka je navela da je bitno da Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu vodi predistražni postupak, da se Biro za nacionalnu bezbjednost, MUP i nadležne službe takođe bavi ovim pitanjem, te da to upravo pokazuje spremnost države da se otkrije i ko je nalogodavac ovog krivičnog djela i njegovi neposredni izvršioci.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).