Ulogujte se

Erdogan rekao Vučiću da će podržati svaki dogovor Srba i Albanaca

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć telefonom sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Dvojica predsjednika su razgovarala o stanju dijaloga između Beograda i Prištine, a Erdogan je istakao potrebu nastavka tog dijaloga radi nalaženja kompromisnog rješenja. Turski predsjednik je istakao da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.

Vučić i Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija.

Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dvije zemalje, navedeno je u saopštenju.

Erdogan je rekao da očekuje Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar-Tutin.

Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posjetu Erdogana Srbiji u 2019. godini, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).