Ulogujte se

Plenković osudio napad na Pupovca

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osudio je napad u Zagrebu na lidera Srpskog narodnog vijeća i poslanika u Hrvatskom saboru Milorada Pupovca i pozvao na snižavanje tenzija u društvu.

Pupovac je naglasio da je takav napad nedopustiv i da se mora zajednički raditi na snižavanju tenzija u društvu, na sprečavanju govora mržnje, te stalno ukazivati na to koji su politički akteri odgovorni i ozbiljni, a koji nisu, a takvih u Hrvatskoj ima dosta, prenose hrvatski mediji.

"Moramo biti snažna brana takvim devijacijama koje se događaju u hrvatskom društvu", poručio je Plenković.

Milorad Pupovac, koji je i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u Hrvatskoj, napadnut je 28. septembra na pijaci Dolac u centru Zagreba.

Na Pupovca je bačena hrana dok je, poslije saborske sjednice, sa predsjednikom Kluba poslanika SDSS-a u Saboru Borisom Miloševićem, prolazio pored restorana "Amfora" na ovoj pijaci.

U SNV-u su ocijenili da je cilj napada manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje dvojice srpskih političara.

"S obzirom na medijsku i političku kampanju koja se posljednjih sedmica vodi protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikoga da iznenadi, jer ta kampanja podstiče ljude ne samo na mržnju, već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, kao i narodu koji predstavlja", poručili su iz SNV-a.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).