Ulogujte se

Stefanović: Privođenje hrvatskih navijača – pronađene palice, sjekire i baklje

Pripadnici MUP-a Srbije zaustavili su na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača, a detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje", naveo je Stefanović.

On je rekao da je policija kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Srbije, prenijeli su beogradski mediji.

Stefanović je dodao da će "zbog divljanja na benzinskoj stanici" sudiji za prekršaje biti privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprijećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana.

On je upozorio sve one koji se kreću Srbijom, i državljane i goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

"Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano" poručio je Stefanović.

Navijačka grupa "Torcida" iz Splita je u noći između srijede i četvrtka, 1. i 2. avgusta, napravila haos na pumpi "Mol" na auto-putu kod Vrčina, pošto su se tu zatekli na putu ka Sofiji, gde je splitski "Hajduk" igrao meč protiv Slavije.

Navijači "Hajduka" uzeli su veću količinu pića iz prodavnice na benzinskoj stanici "Mol" u Vrčinu i otišli, ne plativši. Porušili su i nekoliko kanti za smeće, a za sobom su ostavili i grafite sa ustaškim simbolima.

Očevici ističu da se divljanje navijača nastavilo i na auto-putu gdje su zaustavljali saobraćaj i fotografisali se sa ustaškim simbolima.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).