Ulogujte se

Jevtić: Krađe srpske imovine moraju prestati

Ministar za zajednice i povratak u privremenoj Vladi /samoproglašenog/ Kosova Dalibor Jevtić upozorio je da učestale krađe imovine u srpskim selima "u potpunosti zaustavljaju povratak raseljenih"."Krađa imovine u srpskim selima dodatno opterećuje povratak jer se vrši pritisak na preostale Srbe da se isele iz sredina gde se ovakvi incidenti dešavaju", naveo je Jevtić u saopštenju.

Najveći broj nekažnjenih krađa događa se na području opštine Novo Brdo i u povratničkim selima u Metohijskoj kotlini, a od nedavno na meti lopova su srpska domaćinstva u selima Babin Most i Miloševo na području opštine Obilić.

Jevtić je rekao da zvaničnih podataka o broju krađa nema jer oštećeni Srbi sve rjeđe prijavljuju slučajeve policiji pošto na osnovu iskustva ne vjeruju da će lopovi biti pronađeni i sankcionisani.

"Kosovska policija i pravosudni sistem su u obavezi da aktivnije i odlučnije rade na suzbijanju ovakvih i sličnih aktivnosti grupa ili pojedinaca", istakao je Jevtić.

On je zatražio da se, osim policije i pravosudnih organa, i ostale institucije na /samoproglašenom/ Kosovu "uključe u nešto što mora biti zajednički interes cijelog kosovskog društva - da mir i stabilnost kao i vladavina prava budu stalno prisutni".

"Međunarodnoj zajednici i svima onima čiji je posao uspostaljanje vladavine prava, obraćam se sa zahtevom da ulože više napora da pljačke srpske imovine na Kosovu prestanu", apelovao je Jevtić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).