Ulogujte se

Odana pošta oslobodiocima Beograda u Drugom svjetskom ratu

Centralna državna ceremonija povodom Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu danas je održana na Groblju oslobodilaca Beograda.

Državnu ceremoniju, uz vojne i državne počasti predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

Đorđević je položio vijenac i odao počast na glavnom postamentu Groblja oslobodilaca Beograda i na Spomeniku palim crvenoarmejcima.

Vijence su položili i ambasadori Rusije, Bjelorusije, Azerbejdžana i Ukrajine, delegacije Ministarstva odbrane Srbije, predstavnici Beograda, SUBNOR-a Srbije, kao i građani.

Dan pobjede nad fašizmom u Beogradu obilježava se nizom manifestacija, a izaslanik predsjednika Srbije Nikola Selaković položio je vijenac na spomenik Neznanom junaku na Avali.

Selaković je vijenac položio uz najviše vojne počasti, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića.

"Neka je vječna slava herojima koji su pobijedili najveću pošast u istoriji čovječanstva i svojim životima platili visoku cijenu slobode", napisao je Selaković u spomen-knjigu.

Polaganje vijenaca i odavanje počasti stradalima predviđeno je i kod Spomenika palim sovjetskim ratnim veteranima na Avali.

Dan pobjede nad fašizmom tradicionalno se obilježava obrazovnim aktivnostima u velikom broju osnovnih i srednjih škola, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mjesta stradanja u opštinama i gradovima širom Srbije

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).