Ulogujte se

Sastanak predstavnika Srba u Kosovskoj Mitrovici

U Mitrovačkom dvoru u toku je sastanak predstavnika opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. Teme su političko-bezbednosna situacija i formiranje Zajednice srpskih opština. Sastanak u Mitrovačkom dvoru počeo je osudom incidenata koji su se dogodili u ponedjeljak. Dvije su tačke dnevnog reda: Političko bezbjednosna situacija i izvještaj Gorana Rakića nakon sastanka sa predsjednikom Vučićem.Ivan Todosijević, predsjednik Privremenog organa opštine Zvečan i ministar u kosovskoj vladi poručio je da ako Zapad i Priština ne žele da formiraju ZSO, oni imaju legitimno pravo da uzmu sudbinu u svoje ruke.

Igor Simić iz Srpske liste je rekao da su od predsjednika Vučića dobili podršku, ali i da donose poruku predsjednika da Srbija neće nijemo gledati ako se ponovi ono od prije dva dana.

"Bićemo snažna opozicija svim prijedlozima kosovske vlade jer ona ne radi u interesima Srba", rekao je Simić.

Predsjedavajući skupštine opštine Sjeverna Kosovska Mitrovica Dejan Gurešić, u ime svih odbornika deset skupština najoštrije je osudio, kako je rekao, vandalski akt neprimjerene sile nad Srbima i njihovim političkim predstavnicima, kao i kidnapovanje Marka Đurića.

Sjednici prisustvuje 120 odbornika, a na bini je postavljen logo Zajednice srpskih opština.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).