Ulogujte se

Dačić demantovao da Njemačka dolazi sa rješenjem za Kosovo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić demantovao je navode da u Srbiju dolazi njemačka delegacija sa prijedlogom pravno-obavezujućeg sporazuma o Kosovu i Meothiji. Dačič je demantovao ne samo dolazak njemačke delegacije koju je navodno trebalo da predvodi ili ministar ili državni sekretar ministarstva spoljnih poslova već i nezvanične navode o njihovom prijedlogu da Kosovo dobije status posmatrača u UN, kao u slučaju Palestine.

Predsjednik Foruma za etničke odnose, Dušan Janjić izjavio je juče da će njemačka delegacija, koja danas dolazi u Beograd, donijeti koncept pravno obavezujućeg sporazuma, koji bi srpski i kosovski zvaničnici trebalo da potpišu do kraja godine, ali je kasnije pojasnio da nije riječ o konceptu sporazuma već o ključnim tačkama njemačke politike za zapadni Balkan.

"Koncept sporazuma nije sačinjen. Ono na čemu se radi i što tek treba da bude napisano je informacija o tome šta oni vide kao ključne tačke Njemačke za zapadni Balkan i to će biti interni dokument", rekao je Janjić.

Predstavljajući elemente koje bi pravno obavezujući dokument trebalo da sadrži a koje je izradio Forum za etničke odnose, Janjić je ocijenio da će Njemačka igrati aktivniju ulogu u rješavanju problema na zapadnom Balkanu i da Berlin u skladu sa tim zastupa stav da Kosovo treba da dobije status posmatrača u UN.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).