Ulogujte se

Nikolić i Vučić o rješenju za Kosovo

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem o prijedlogu konačnog rješenja za Kosovo i Metohiju.


Nikolić je naveo da će prije nego što taj dokument ode u Vladu morati da ima punu podršku predsjednika Vlade, ističući da ne bi imalo nikakvog smisla da iz Predsjedništva ode bilo koji materijal sa kojim premijer ne bi bio saglasan.

"Ne želim rivatitet sa Vladom, a ako je neophodno da izađem pred građane i kažem koliko je teško rešenje za Kosovo i Metohiju, kao što je to Vučić uradio obrazlažući ekonomsku situaciju, spreman sam da preuzmem taj rizik", rekao je Nikolić za Televiziju "Prva".

On je objasnio da to treba da bude prijedlog za konačni dogovor sa Albancima i da bi Srbija već tokom njegovog mandata ušla u EU ukoliko bi postojala "obostrana saglasnost".

"To pitanje treba otvoriti odmah, pa šta bude. Ako nas neće bez priznanja, neka kažu", rekao je Nikolić.

On je naveo da komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han nije direktno rekao da Beograd mora da prizna samoproglašeno Kosovo, već da Srbija nikada neće ući u EU dok ne riješi odnose sa Prištinom.

Govoreći o tome zbog čega je svoju sudbinu vezao za Vladu, Nikolić je naveo da je to podsticaj Vladi, bez obzira što ne podržava svaki njen potez.

"Premijer radi dobro, a ja samo želim da pomognem da Vučić provede Vladu kroz sva iskušenja i da se ne oseti da u njoj ima i ministara koji rade na ličnoj promociji i prave greške", naglasio je Nikolić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).