Ulogujte se

Roditelji preminule djevojčice ponovo na saslušanju

Roditelji osmogodišnje Tijane Ognjanović, koja je preminula ne dočekavši transplantaciju srca za koju su građani Srbije u humanitarnim akcijama skupili veliku sumu novca, nalaze se na saslušanju u policiji, javio je RTS pozivajući se na nezvanična saznanja.

List "Politika" ranije je objavio da je policija završila istragu u ovom slučaju i predala sve dokaze Višem javnom tužilaštvu koje treba da odluči da li će podići optužnicu protiv Tijaninih roditelja zbog sumnje u zloupotrebu novca prikupljenog za liječenje njihove djevojčice 2013. godine.
Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, istragom je utvrđeno da postoji račun u SAD na ime Jelene Ognjanović /majke Tijane Ognjanović/ na kojem je više desetina hiljada dolara.
Roditelji preminule devojčice na informativnom razgovoru prošle godine tvrdili su da nemaju račun u inostranstvu.

Za Tijaninu operaciju prikupljeno je ukupno 2,66 miliona evra, a od tog novca, prema izjavi Nebojše Ognjanovića, milion evra utrošeno je na Tijanino liječenje u bolnici u Hjustonu od maja do jula prošle godine i intervencije koje su obavljane u tom periodu.

Ognjanovići su u više navrata u javnosti pozivani da "vrate" ostatak novca, a prema njihovim tvrdnjama, oni su Institutu za zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" poklonili opremu vrijednu 1,2 miliona evra i obećali da će ostatak od 440.000 evra pokloniti u humanitarne svrhe.

Poslednja izmjenapetak, 26 Decembar 2014 14:17

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).