Ulogujte se

Đilasu prijete hapšenjem ako prihvati da bude kandidat opozicije

Bivši gradonačelnik i bivši predsjednik Demokratske stranke Dragan Đilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čovjeka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima, piše u današnjem izdanju list Danas.

Kako saznaje taj list od izvora bliskih bivšem gradonačelniku Beograda, jedan od sadašnjih visokih funkcionera beogradske vlasti poručio je Đilasu preko posrednika, da će, ukoliko prihvati kandidaturu, odmah poslije izbora biti "procesuiran" i da se već "prikupljaju materijali za tu operaciju".

Đilas je za Danas rekao da on tačno zna šta je i kako radio dok je bio na funkciji gradonačelnika Beograda i da ga ne mogu zastrašiti takve najave, ali "ne sumnja da su moguće razne namještaljke".

On je naveo kako se pokazalo da je hapšenje njegovih najbližih saradnika iz gradske vlasti po dolasku Srpske napredne stranke na vlast zapravo bio pokušaj diskreditacije poštenih ljudi i da će se jednog dana otkriti ko je u sve te radnje i po čijem nalogu bio umiješan.

Danas piše i da Đilas još nije odlučio da li će biti kandidat opozicije za gradonačelnika na izborima u Beogradu jer je njegov ključni uslov za pristanak dogovor svih ili bar velike većine opozicionih stranaka o izlasku na jednoj listi.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).