Ulogujte se

Sjetili se! Hrvatskim zastavama vukovarski sudovi prekrili ćirilicu

Na tri vukovarska suda nema oznaka o kojim je institucijama riječ, jer su nazivi prekriveni hrvatskim zastavama, kako bi bilo spriječeno da bude vidljiv jedan od naziva napisan na ćirilici, kao što to zakon propisuje.

Tri suda: Županijski, Opštinski i Prekršajni tako već mjesecima krše Zakon o sudovima.

Ipak, niko se ne usuđuje da ukloni hrvatske zastave i da ponovo postane vidljiv i ćirilični natpis, jer bi to opet razbjesnilo hrvatska ratna udruženja i sve one koji su mjesecima razbijali ploče na ćirilici, navode hrvatski portali.

Postavljanje dvojezičnih ploča, uz latinične i one na ćirilici, izazvao je revolt pojedinih udruženja, čiji su članovi razbijali takve ploče, a onda su se sjetili da se isti efekat može postići i preljepljivanjem sadržaja, što, za razliku od njihovog uništavanja, nije tumačeno kao krivično djelo.

Portal "Telegram" /telegram.hr/ obratio se predsjedniku Županijskog suda u Vukovaru Nikoli Bešenskom sa zahtjevom da pojasni zašto sud - kao institucija koja bi trebalo da bude uzor kada je riječ o poštovanju i sprovođenju zakona - ne poštuje ono što Zakon o sudovima nalaže.

Međutim, u ovom trenutku niko ne želi da skine nalijepljene hrvatske zastave sa sudskih ploča u strahu da ne iziritira dio populacije hrvatskih veterana koja se protivi ćiriličnim natpisima u Vukovaru.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).