Ulogujte se

Vatrogasci odbranili Drniš od vatrene stihije

Vatrogasci su nadljuskim naporima uspjeli da odbrane Drniš od velikog požara, a vatra je zaustavljena na kilometar i po od grada.

U odbrani grada od vatrene stihije noćas je učestvovalo više stotina vatrogasaca, a stanje je jutros znatno bolje nego sinoć.

Nema stradalih niti ugroženih objekata, a na terenu je 200 vatrogasaca i vojnika, dok su tri kanadera jutros krenula na to područje, javljaju hrvatski mediji.

Nova vatrena linija je duga više od šeast kilometara, a riječ je o vrlo nepristupačnom terenu, borovoj šumi u brdskom predjelu u okolini Drniša.

Požar kod Brela na makarskom primorju, koji je izbio sinoć, pod nadzorom je vatrogasaca, osim dvije manje vatre u planinskim liticama iznad Vrulje, izjavio je županijski vatrogasni komandant Dražen Glavina.

U ovom požaru izgorjelo je nešto borove šume i niskog rastinja na površini od oko 30 hektara, a vatrenu stihiju je gasilo skoro 200 vatrogasaca sa 37 vozila.

Vatra koja je planula iza brda na širem području Dubaca odnosno u Vruljama nedaleko od Brela, potpomognuta burom, brzo se proširila do jadranske magistrale i prebacila prema moru.

Uprkos vjetru i teškom terenu, vatrogasci su noćas uspjeli da obuzdaju požar prema Brelima i mjestu Pisak prema Omišu, pa kuće i privredni objekti u tim mjestima nisu bili ugroženi.

Manji dio stanovnika Piska bio je preventivno evakuisan u Omiš i jutros će se svi vratiti kućama.

Vatrogasne snage angažovane su noćas na gašenju požara na Hvaru, kod Starog Grada, koji je buknuo juče ujutro.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).