Ulogujte se

Kineska podrška Srbiji

Predsjednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Džang Deđijang rekao je danas u Skupštini Srbije da se kineska inicijativa "Jedan pojas, jedan put" pretvara u realnost i da je Kina spremna da u taj projekat uključi i Srbiju.

Deđijang je u obraćanju poslanicima na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, kojoj je prisustvovala i predsjednik Vlade Ana Brnabić, naglasio da je Srbija prva zemlja u regionu koja je ostvarila strateško partnerstvo sa Kinom i pozvao na izgradnju partnerstva dvije zemlje.

On je ocijenio da su politički odnosi Srbije i Kine na veoma visokom nivou i pružio uvjeravanja da će Kina podržavati Srbiju.

"Kineska strana će podržavati put koji je narod Srbije sam izabrao, kao i napore Srbije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Deđijang.

On je ocijenio da je Srbija postigla zadivljujuće rezultate u razvoju i da Kina kao njen iskren prijatelj i pouzdan partner želi da postiže još bolje rezultate.

Posebnoj sednici prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije, generalni sekretar predsjednika Republike Nikola Selaković, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Deđijang je juče započeo trodnevnu zvaničnu posjetu Srbiji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).