Ulogujte se

Obračun migranata u centru Beograda - tinejdžer izboden nožem

U Ulici Gavrila Principa kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu sinoć je izboden nožem državljanin Avganistana (17) godina.

- Sat poslije ponoći se dogodio incident u kojem je izboden Avganistanac, ubrzo zatim prevežen je u Urgentni centar gdje se i sada nalazi - rekli su za Blic iz Hitne pomoći.

Ovo je treći po redu obračun među migrantima. Nedavno je u Krnjači ubijen isto državljanin Avganistana (16) godina, samo nekoliko dana prije tog ubistva dogodio se prvi slučaj.

U Karađorđevoj ulici na Savskom Vencu izboden je državljanin Pakistana. Policija je povezala ova dva ubistva i došla do zaključka da je u pitanju osveta, ali i da su ovi migranti bliski krijumčarskim krugovima koji deluju u regionu.

Grabar Kitarović se ne odriče glasova ekstremne desnice

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ugostila je minule sedmice proustašku inicijativu Hrvatski obredni zdrug Јazovka i pojedince koji su godinama u Hrvatskoj predstavljali Hrvatski oslobodilački pokret (HOP), organizaciju koju je osnovao Ante Pavelić, piše hrvatski nedjeljnik Novosti, uz konstataciju da to ukazuje da se aktuelna predsjednica ne odriče glasova desnice.

Linta: Prijetnje Srbinu u Dubrovniku - dokaz proustaštva i mržnje

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta je ocijenio da je najnovija prijetnja Srbinu iz Trebinja da napusti Dubrovnik u roku 24 časa jedan u nizu dokaza da proustaške snage nastavljaju da sistematski šire mržnju i sve češće pozivaju na nasilje nad Srbima.

Linta u saopštenju navodi da jake proustaške snage u Hrvatskoj predvode Katolička crkva na čelu sa većinom biskupa, brojna udruženja ratnih veterana, HDZ i ostale političke stranke desne orijentacije, kao i Hrvatska radio-televizija i većina medija i portala.

- Proustaške snage prećutno ili otvoreno podržava hrvatski državni vrh jer nema političke volje da pokrene borbu kako bi Hrvatska poštovala evropske vrijednosti, odnosno ljudska prava, antifašizam i vladavinu prava - ističe Linta.

Proustaške snage, kaže Linta, veličaju ustaške zločince kao borce za slobodu, genocidnu NDH nazivaju pravom hrvatskom državom, a Srbiju i krajiške Srbe zvanično su u sramnoj "Deklaraciji o domovinskom ratu" iz 2000. godine nazvali agresorima.

- Hrvatska neće ni po koju cijenu da se odrekne ustaške zločinačke ideologije, genocidne NDH i mita o "domovinskom ratu" - ocjenjuje Linta.

Sezonski radnik iz Trebinja napustio je Dubrovnik nakon što je dobio prijetnju članova navijačke grupe Torcida, prenosi "Dubrovački dnevnik".

U tekstu se navodi da Trebinjac ničim nije mogao izazvati gnjev lokalnih nacionalista i nasilnika osim činjenicom da je Srbin i da je na ruci imao tetovažu Crvene zvezde koju je sakrivao.

Slučaj navodno nije prijavljen Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj i zasad nema detaljnijih informacija da li je pokrenuta istraga.

Subscribe to this RSS feed