Ulogujte se

"Novosti": Kod Đakovice otkrivena grobnica sa tijelima 20 Srba?

Nedaleko od Đakovice, na lokaciji za koju se pretpostavlja da je masovna grobnica, krajem prošle sedmice pronađeni su posmrtni ostaci tri lica, za koje se vjeruje da pripadaju Srbima kidnapovanim 1998. i 1999. godine, a sumnja se da se tu nalaze ostaci još dvadesetak osoba, pišu "Večernje novosti".

Sjećanje na ubijene radnike RTS-a

Danas se navršava 19 godina od NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije, kada je poginulo 16 radnike te televizije, što je bio prvi slučaj da je medijska kuća proglašena za legitimni vojni cilj.

Vulin: Neupitna istina o jasenovačkom genocidu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da neće prisustvovati komemoraciji u Јasenovcu koju organizuje hrvatske Vlada, ali da će, bez obzira na to, istina o tom logoru i jasenovačkom genocidu ostati neupitna.

Komemoracija u Јasenovcu

Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske organizuje danas komemoraciju u Spomen-području Јasenovac u znak sjećanja na žrtve ovog logora.

Pupovac: Hrvatska politika zaborava i negiranja stradanja

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća /SNV/ Milorad Pupovac rekao je da ni ove godine neće učestvovati na hrvatskoj državnoj komemoraciji u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Јasenovac, jer se u Hrvatskoj primjenjuje politika zaborava i negiranja stradanja u Drugom svjetskom ratu.

Nema načina za kaznu Šešelja zbog hrvatske zastave

Predsjednica Parlamenta Srbije Maja Gojković rekla je da nema načina da kazni poslanika radikala Vojislava Šešelja za nešto što je radio ispred parlamenta, gdje je navodno gazio i cijepao hrvatsku zastavu, niti ima neki dokaz za to.

Plenković: Hrvatska će nastaviti dijalog sa Beogradom

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da će Hrvatska nastaviti dijalog sa Beogradom i gradiće dobre odnose sa susejdima, ali i da će na incidente, poput onog koji je izazvao Vojislav Šešelj sa hrvatskom zastavom i vrijeđanjem hrvatske delegacije u Skupštini Srbije, reagovati, kako je rekao, odlučno.

Vučić: Beograd štiti Srbe na Kosmetu i pomaže Srpskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da politika Srbije nije dodvornička, da je čistija od drugih, da štiti srpske nacionalne interese i usmjerena je na zaštitu srpskog naroda na Kosmetu i na pomoć srpskom narodu u Republici Srpskoj.

Đukanoviću novi predsjednički mandat

Prema preliminarnim podacima na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori kandidat DPS-a Milo Đukanović osvojio je 53,8 odsto, a kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić 33,5 odsto glasova.

Subscribe to this RSS feed