Ulogujte se

Ćosić i Katić o razvoju vodovodne i kanalizacione mreže

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i direktor Komunalnog preduzeća /KP/ "Vodovod i kanalizacija" Jovan Katić razgovarali su o daljim ulaganjima u pravcu razvoja kanalizacione i vodovodne mreže, kao i o nastavku saradnje na budućim zajedničkim projektima ove lokalne zajednice.


"Činjenica da je opština Istočno Novo Sarajevo sredina koja se neprestano razvija i u koju ljudi dolaze, što nameće potrebu za daljim razvojem ove infrastrukture i u onim dijelovima opštine gdje još nismo završili sve aktivnosti iz ovog segmenta djelovanja", kazao je Ćosić.

Načelnik je rekao Srni da je iz Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske dobio uvjeravanja da će im biti odobreno 65.000 KM, koje će opština iskoristiti za planirane aktivnosti.

"Onog momenta kada dobijemo zvanično obavještenje da su nam odobrena sredstva, možemo da krenemo u radove. Opština će sufinansirati oko 23.000 KM i u naselju Tvrdimići potpuno rekonstruisati vodovodnu mrežu, te izgraditi novi rezervoar do lovačkog doma", naveo je Ćosić.

Na sastanku sa predstavnicima "Vodovoda i kanalizacije" razgovarano je i o izradi projektne dokumentacije za dio naselja na lokalitetu Petina zemlja i Miljevićka krivina u Mjesnoj zajednici Toplik – Tilava.

Ćosić kaže da na lokalitetu Petina zemlja treba uraditi i realizovati projekat čija je vrijednost 15.000 KM, dok na Miljevičkoj krivini desetak domaćinstava treba pokriti kanalizacionom mrežom.

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" zaduženo je da u toku godine uradi projektni prijedlog za rješavanje izgradnje kanalizacionog sistema u naselju Tilava.

"To je jedan ozbiljniji projekat i od `Vodovoda i kanalizacije` očekujemo da nam daju projektni prijedlog. Jedna mogućnost je da radimo klasičnu kanalizaciju uz korito rijeke Tilave, a druga da pokušamo da radimo bio septičke jame za grupe naselja. U toku godine ćemo odlučiti koji ćemo izabrati od ova dva projekta", rekao je Ćosić.

Predstavnici "Vodovoda i kanalizacije" informisali su načelnika i njegove saradnike da će u naredna tri do četiri mjeseca u Ulici Njegoševa i naselju Prljavo brdo raditi na prikopčavanju vodosnabdijevanja sa izvorišta Tilava.

Ćosić je objasnio da se ovaj dio opštine sada snabdijeva vodom sa izvorišta na Trebeviću, te da priključkom na izvorište sa Tilave neće imati obavezu plaćanja prema preduzeću "Vodovodu i kanalizaciji" sa Pala, koje na mjesečnom nivou iznosi 8.000 KM.

"Ovo je bio dobar i koristan sastanak kojim smo odredili dalje pravce i konkretne projekte koji će opština i ovo preduzeće zajednički raditi u toku godine. I mi i oni smo svjesni finansijske situacije, zbog čega je veoma važno da smo uspjeli da se dogovorimo da organizujemo sastanak sa dobavljačima na kojem bi govorili o sukcesivnom načinu plaćanja obaveza za ove radove", kazao je Ćosić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).