Ulogujte se

Najveće priznanje opštine predsjedniku Dodiku

Povelja opštine Istočno Novo Sarajevo, povodom krsne slave Spasovdana, biće dodijeljena predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za zasluge u pomaganju razvoju ove lokalne zajednice, odlučila je Skupština opštine na današnjoj svečanoj sjednici.
Skupština je donijela odluku da plaketu dodijeli direktoru Osnovne škole "Sveti Sava" Danijeli Mrda za doprinos razvoju ove škole i posthumno ratnom vojnom invalidu Daliboru Džebi, koji je preminuo prije dva mjeseca.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić istakao je da je između dvije slave u ovoj opštini urađeno mnogo, te da su ove godine započeti ili planirani mnogi infrastrukturni projekti.

On je nakon sjednice Skupštine opštine rekao novinarima da je ovo jedna od sredina u Republici Srpskoj koja i u ovim teškim vremenima ide dobrim i snažnim koracima naprijed. Ćosić ističe da će u julu biti raspisan tender za izgradnju javnog parkinga kod groblja Vraca, a iz sredstava redovnog održavanja puteva planirano je asfaltiranje oko četiri kilometra lokalnih puteva u ruralnim područjima.Prema njegovim riječima, zvršena je i rekonstrukcija Centralnog spomen-obilježja palim srpskim borcima na groblju u Miljevićima, a opština će izdvojiti znatna sredstva i za izgradnju crkava na području opštine u Tilavi i Vranješu.

Ćosić kaže da trenutno na području opštine ima 14 novih gradilišta, te da će biti izgrađeno oko 450 stanova. On je napomenuo da će i kompanija "Sani lend" u Miljevićima graditi zabavni park sa pripadajućim objektima vrijedan pet miliona evra, gdje će zaposliti 55 radnika.

Ćosić je naglasio da je Istočno Novo Sarajevo rijedak primjer opština koja bilježi rast broja stanovnika.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).