Uskoro završetak izgradnje objekta od oko 4.000 metara kvadratnih

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić najavio je da bi za 15-20 dana trebalo da bude završena izgradnja objekta površine oko 4.000 metara kvadratnih u Bolnici Istočno Sarajevo.
Kad je riječ o gradnji nove bolnice u Istočnom Sarajevu, Bogdanić je rekao da je rok za to 18 mjeseci od početka gradnje, a to bi trebalo da bude početkom juna."Nakon završetka idejnog projekta biće raspisan javni tender za izgradnju bolnice i čim on bude završen ići će se u realizaciju izgradnje. Izgradnja će biti finansirana iz budžeta Ministarstva u narednih šest godina", rekao je Bogdanić novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da bolnica u Istočnom Sarajevu ni nakon izgradnje neće imati status kliničkog centra, jer je za tako nešto, prema zakonu, potrebno mnogo drugih stvari.

Bogdanić je potvrdio da će u njenoj izgradnji učestvovati i Grad Istočno Sarajevo, jer je to zajednički projekat Vlade Republike Srpske i lokanih zajednica.

"Nećemo bježati od pomoći onih koji žele da pomognu", poručio je Bogdanić.

Govoreći o zdravstvenom sistemu u Republici Srpskoj, Bogdanić je rekao da zdravstevni sistem u Srpskoj, kao i u Federaciji BiH, i u okruženju, funkcioniše u otežanim uslovima zato što je ekonomska situacija u društvu takva kakva jeste.

"Nastojimo koliko god možemo da redovno isplaćujemo plate zaposlenima, da nabavljamo neophodne lijekove i održimo sistem zdravstvne zaštite, svjesni činjenice da se trenutno zdravstvo finansira samo iz doprinosa i da postoje poteškoće od plaćanja doprinosa do njihovog prikupljanja", pojasnio je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, radi se na tome da se dođe do dodatnih sredstava kroz akcize i neke druge modele, a zdravstveni sistem se pokušava učiniti racionalnijim koliko je to moguće.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).