Ministar Bogdanić zadovoljan radom Doma za starija lica

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetio je danas Javnu ustanovu "Dom za starija lica" Istočno Sarajevo, gdje je sa menadžmentom i korisnicima usluga razgovarao o uslovima smještaja u ovoj ustanovi i potrebnim poboljšanjima u njenom radu.


Bogdanić je izjavio novinarima da je ovo dobro organizovana i uređena ustanova, a da su korisnici sa kojima je razgovarao veoma zadovoljni smještajem.

"Kapaciteti su popunjeni do kraja i postoji potreba za još smještajnih jedinica i drugim vidovima podrške licima treće životne dobi i mi ćemo sigurno u narednom periodu učiniti sve kao i do sada da izađemo u susret tome", rekao je Bogdanić.

On je istakao da je zadovoljstvo vidjeti da je ustanova u dobrom stanju, te da su korisnici zadovoljni, da menadžment ima planove za budućnost, a da se ne bavi naslijeđenim poteškoćama, nego da razmišlja o unapređenju svog rada.

Direktor Doma Miljan Sladoje rekao je da su smještajni kapaciteti doma 140 ležajeva i da su popunjeni 100 odsto.

"Razgovarali smo i da u narednom periodu, uz pomoć Ministarstva, proširimo smještajne kapacitete. Trenutno je prisutna ekspanzija za smještaj starijih lica u Dom pa imamo veliku listu čekanja", istakao je Sladoje.

Sladoje je naveo da su dogovoreni još neki vidovi saradnje koji će u narednom periodu da budu realizovani.

"Ministarstvo i Vlada Republike Srpske svake godine učestvuju u sufinansiranju rada Doma, a dio troškova snose sami korisnici. Ta praksa nastavljena je i ove godine", naglasio je Sladoje.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).