Ulogujte se

Učenicima održano predavanje o opasnosti društvenih mreža

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo održali su danas predavanje o opasnostima pogrešne upotrebe društvenih mreža učenicima prvih razreda Srednjoškolskog centra "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu.


Učenicima je sugerisano da se pridržavaju pravila privatnosti, da redovno ažuriraju lozinku, korisničko ime i profil na "Fejsbuku", da ne prijete i ne vrijeđaju druge preko društvenih mreža, kao i da ne komuniciraju sa nepoznatim licima i ne prihvataju nepoznate za prijatelje.

Sugerisano im je i da nikada ne treba da objavljuju i prosleđuju drugima vlastite fotografije na kojima nisu prikladno obučeni ili su u neprikladnoj pozi ili situaciji, jer će takve fotografije uvijek biti zloupotrijebljene.

Učenicima je ukazano i na značaj alarmiranja administratora na "Fejsbuku", kao i na to da ukoliko uoče bilo kakvu negativnu aktivnost to prijave roditeljima, školi, policiji ili administratoru.

Predavanje o temi "Fejsbuk je dobar ukoliko ga dobro koristiš" i "Seksting je loša i opasna aktivnost" održano je u okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture.

U okviru današnjeg predavanja podijeljen je i edukativni materijal sa uputstvima za pravilno ponašanju na "Fejsbuku".

Sa predstavnicima prosvjetnih ustanova dogovoreno je da u drugom polugodištu budu održana predavanja u osnovnim školama o ovoj i sličnim temama iz oblasti maloljetničkog prestupništva.

Stalna saradnja između škole i policije biće nastavljena s ciljem preventivnog djelovanja na sprečavanju i suzbijanju nezakonitih pojava u društvu, kao i svih oblika devijantnog ponašanja.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).