Ulogujte se

Pale - Kod fakulteta počelo asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga

U Palama je danas počelo asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga kod zgrade Filozofskog fakulteta u Palama u sklopu projekta izgradnje novog gradskog trga.


Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je izjavio da će realizacijom projekta izgradnje novog trga cijeli prostor ovog dijela Pala biti uređen.


"Asfaltiranjem puta i parkinga, mi ćemo riješiti prilaz i parking ne samo za novu zgradu, već i za okolne objekte. Sve ovo se radi u okviru jednog velikog ciklusa koji smo započeli ove godine i mi planiramo u naredne dvije godine urediti kompletan centar Pala. Prioritet nam je rješavanje Univerzitetske ulice, izmještanje baraka i Gradske toplane i mislim da će na kraju svi građani biti zadovoljni", izjavio je Kovačević.


Radove na uređenju puta i parkinga izvodi firma "Stanišić", dok radove na izgradnji trga izvodi firma "Majnex".


"Na tenderu je izabran izvođač radova za izgradnju novog trga, firma Majnex, sa vrijednosti radova od 436.000 KM. U sklopu izgradnje novog trga je i nastavak postojećeg šetališta, a da bi naši sugrađani bili zadovoljni sa dvije strane će biti urađen drvored i zelena površina", podsjetio je Kovačević.


Prema Regulacionom planu "Pale - centar" planirana je izmjena kompletnog centra Pala, zbog izmještanja Gradske toplane, pa je već došlo do izmjene saobraćaja u ulici Milana Simovića.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).