Ulogujte se

Istočno Sarajevo - Normalno snabdijevanje grada gasom

Direktor preduzeća "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva Slavo Krajišnik rekao je Srni da se snabdijevanje grada gasom za sada odvija normalno i da, prema sadašnjim informacijama, ni u narednom periodu ne bi trebalo biti problema.

"Uvijek je otvoren problem sa Ukrajinom. Nadam se da se neće ponoviti slučaj od 2008. godine, kada je Evropa zbog nestašice gasa, na razne načine premoštavala taj problem. Za sada je sve u redu", izjavio je Krajišnik. 

On je istakao da se problem preduzeća "Sarajevo-gas" iz Sarajeva u vezi sa naplatom velikog duga od sarajevskog preduzeća "Toplane" odražava i na njihov rad. 

"To pitanje pravi veliki problem jer sarajevski `Sarajevo-gas`, praveći redukcije, nama smanjuje transport gasa, a mi se bavimo i transportom i distribucijom ovog energenta", naglasio je Krajišnik.

On smatra da Istočno Sarajevo i Sarajevo nemaju alternativu kada je gas u pitanju, jer ga nijedno drugo gorivo, ni finansijski niti tehnički ne može zamijeniti. On je objasnio da bi to povećalo cijenu i uticalo na zagađenje okoline. 

"Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva snabdijeva blizu 4.000 korisnika sa područja grada po cijeni koja je ista kao i prošle godine. Za domaćinstva sa PDV-om ona iznosi 1,05 KM po metru kubnom, a za privredna preduzeća 1,10 KM. 

Krajišnik je rekao da je naplata dugovanja od malih potrošača gasa u Istočnom Sarajevu dosta dobra, dok je izražen problem sa naplatom kod preduzeća i budžetskih potrošača.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).