Ulogujte se

Sredinom septembra stabilnije, potom slijede pljuskovi

SARAJEVO - U tekućoj sedmici očekuje se nastavak nestabilnog vremena; najviše padavina će biti na zapadu zemlje, kao posljedica hladnog fronta koji dolazi sa sjeverozapada, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Prognozirane količine padavina u četvrtak očekuju se u količini od 30 do 50, a u ostalim dijelovima zemlje do 15 milimetara.

U petak, na sjeveru i zapadu očekivane količine padavina kretaće se do 30, dok su u ostalim dijelovima zemlje mogući lokalni pljuskovi sa količinama do 12 milimetara.

Minimalne jutarnje temperature u Bosni će imati vrijednosti oko 7, u Hercegovini oko 14 stepeni, a maksimalne dnevne u Bosni oko 22, a u Hercegovini oko 27 stepeni.

U periodu od 15. do 21. septembra očekuje se nešto stabilnije vrijeme, ali su i dalje zbog nestabilnosti atmosfere mogući lokalni pljuskovi.

Nešto veće količine padavina očekuju se na zapadu i jugu BiH, piše Klix.

Osjetno će osvježiti 14. i 15 septembra, pri čemu će jutarnje temperature u Bosni imati vrijednosti oko 6, a u Hercegovini oko 11 stepeni, dok će maksimalne dnevne u Bosni iznositi oko 15, a u Hercegovini oko 22 stepena.

U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature u Bosni kretaće se oko 13, a u Hercegovini oko 16 stepeni, dok će maksimalne dnevne u Bosni dostizati 23, a u Hercegovni 27 stepeni.

Prema statističkim modelima, krajem septembra očekuju se nešto veće količine padavina, dok će temperature biti uobičajene za taj mjesec i kretaće se u Bosni od 5 do 20, a u Hercegovini od 12 do 25 stepeni.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).