Ulogujte se

Pomoć u realizaciji započetih projekata

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković rekao je danas na Palama da je na području ove opštine u toku realizacija velikog broja projekata i da je zato potrebno naći što više načina i mogućnosti da se pomogne ovoj lokalnoj zajednici.
Jerković je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem, rekao novinarima da je prvi put na Palama, gdje je upoznat o tome da je dosta Hrvata za sve vrijeme rata tu ostalo."Posjetio sam i crkvu Svetog Josipa, koja je od 1911. godine tu i koja je netaknuta, a to veći broj Hrvata u BiH ne zna", rekao je Jerković i dodao da je sa župnikom razgovarao o položaju Hrvata na području opštine Pale.

Kovačević je istakao da je Jerkovića, još dok su bili u Vijeću naroda upoznao o tome da postoji crkva Svetog Josipa na Palama, koja je i poslije 100 godina netaknuta, uprkos svim dešavanjima kroz koje je prošla BiH, što je pozitivno i za Pale i za građane koji tu žive.

On je naglasio da je na Palama Hrvatska zajednica funkcionisala sve vrijeme rata, a funkcioniše i danas.

"Opština Pale može biti primjer po funkcionisanju i razvoju, ali i po tome da na teritoriji opštine, kako za vrijeme rata, tako i poslije nema problema među narodima i među nacijama", istakao je Kovačević.

Potpredsjednik Srpske Josip Jerković je danas obišao i Saborni hram i gradsko šetalište u izgradnji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).