Ulogujte se

Pale će se boriti svim političkim sredstvima da zadrže CJB

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević pozvao je ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da posjeti Pale i uvjeri se u spremnost opštinske vlasti da finansijski i planskim aktima pomogne izgradnju nove zgrade Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo na Palama.


Nakon što je Skupština opštine Pale usvojila rezoluciju povodom najava o premještanju sjedišta Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo sa područja Pala, Kovačević je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da su pojedini odbornici na sjednici lokalnog parlamenta iznijeli niz netačnih stavova koji se odnose na navodno neangažovanje opštinske vlasti po pitanju sjedišta Centra.

On je podsjetio da je odmah po preuzimanju dužnosti počeo intenzivnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/, CJB Istočno Sarajevo i Stanicom policije Pale, kojima su obezbijeđene prostorije za smještaj specijalnih jedinica za podršku i konstantno obezbjeđivana materijalna sredstva za rad Stanice policije.

Kovačević je naglasio da je u julu 2013. godine iniciran sastanak sa vodećim političkim partijama sa područja opštine, na kojem se razgovaralo i o sjedištu Centra, a na sastanku sa tadašnjim ministrom Radislavom Jovičićem, je u ime opštine stavio na raspolaganje lokaciju za izgradnju nove zgrade Centra u neposrednoj blizini sadašnjeg objekta.

Osvrćući se na rezoluciju opštine Istočno Novo Sarajevo, Kovačević je istakao da "nije korektno što drugi načelnici opština svoj razvoj vide u gušenju drugih opština".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).