Ulogujte se

Vuković potpisao rješenja o sufinansiranju usavršavanja ljekara

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je danas u prisustvu direktora bolnice „Srbija“ Nebojše Šešlije rješenja o sufinansiranju stručnog usavršavanja dva ljekara zaposlena u toj zdravstvenoj ustanovi.

Rješenjima, koje je potpisao gradonačelnik Vuković, Grad Istočno Sarajevo sufinansira troškove ljekarima bolnice „Srbija“ dr Ivani Vukobat Bjelogrlić i dr Miru Stojanoviću u iznosu od 10.000 KM.

Vuković je izrazio zadovoljstvo što Grad završava godinu ovakvom porukom i ljekarima poželio da uspješno završe svoje specijalizacije i dugo vremena rade u bolnici „Srbija“.

„Za narednu godinu u budžetu grada usvojili smo da se za ove namjene izdvoji 30.000 KM. Dogovorili smo se danas da ćemo u narednom periodu na jednom sastanku i sa ostalim opštinama Grada razgovarati o tome da se i oni uključe i izdvoje određena sredstva. Ovo nije jedina pomoć Grada Istočno Sarajevo jer smo u 2019. godini izdvojili i 70.000 KM za aparate koji su uručeni bolnici i domovima zdravlja“, rekao je Vuković.

On je podsjetio da je Grad Istočno Sarajevo u posljednjih 10 godina kroz finansije, doniranje opreme ali i druge vidove pomoći izdvojio više od 800.000 KM.

Šešlija je zahvalio Vukoviću i istakao da je ulaganje u edukaciju ljekara investicija koja je neophodna ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„U toku ove godine četiri ljekara su dobili specijalizacije i dva supspecijalizacije. Nekoliko godina smo imali zastoj u bolnici u smislu edukacije ljekara što danas ostavlja posljedice. U 2020. godini smo planirali devet ljekara uputiti na specijalizaciju i jednog na supspecijalizaciju“, rekao je Šešlija.

On je naglasio da se stručnim usavršavnjem ljekara jača kapaciteti bolnice „Srbija“ i mogućosti pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite za sve stanovnike Sarajevsko-romanijske regije.

Direktor bolnice „Srbija“ pozvao je i načelnike opština čiji stanovnici se liječe u ovoj bolnici da izdvoje određena novčana sredstav i pomognu edukaciji zdravstenih radnika.

„Jedna specijalizacija bolnicu u Istočnom Sarajevu košta između 150.000 i 200.000 KM u zavisnosti od toga koliko godina specijalizacija traje“, rekao je Šešlija.

Ljekari Stojanović i Bjelogrlićeva zahvalili su se gradonačeniku koji je izdvojio sredstva za njihovo edukovanje u cilju jačanja zdravstvene zaštite i direktoru bolnice „Srbija“ koji je prepoznao potrebu za kadrom i omogućio im da idu na dodatne ekukacije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).