Ulogujte se

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je danas ugovore sa 30 studenata kojima su dodijeljene stipendije za školsku 2018/2019. godinu.

Stipendije su potpisane sa 21 studentom prvog ciklusa i devet studenata drugog i trećeg ciklusa studija, kao i četiri učenika generacije srednjih škola sa područja grada.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je rekao da je ove godine Pravilnikom o stipendiranju promijenjen način dodjele stipendija.

„U novom Pravilniku je dodata odredba da se mogu prijaviti samo oni studenti koji imaju prosjek osam i više, čime smo stavili znanje kao prioritet, odnosno trud i rad naših studenata. Stipendije Grada dobili su i učenici generacije četiri srednje škole sa područja grada, a to su Sokolac, Pale, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo. Mi moramo da stimulišemo sve one koji žele da studiraju, ali i da se usavršavaju i rade svoje naučne radove na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu“,istako je Vuković.

Predviđeni novac za stipendiranje studenata koji ostane neutrošen će se moći u posebnoj proceduri preko komisije dodjeliti drugim kategorijama studenata.

Jedna od stipendistkinja grada Istočno Sarajevo koja je danas potpisala ugovor o stipendiranju je i Milica Debelnogić, student Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

„Stipendija će mi svakako biti od koristi u daljem školovanju, i ovim putem se zahvaljujem Gradskoj upravi i gradonačelniku Istočnog Sarajeva što su nam i ove godine omogućili stipendije“, istakla je Debelnogićeva.

Iz gradskog budžeta u ovoj godini je izdvojeno 60.000 KM za finansiranje studentskih stipendija, kao i 10.000 KM za sunfinsiranje naučno-istraživačkog rada.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).