Ulogujte se

U srijedu o rebalansu Gradskog budžeta

Na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo u srijedu, 20. novembra, biće razmatran Nacrt rebalansa budžeta grada za ovu godinu od 15.155.000 KM, što je povećanje u odnosu na planirani budžet za 268.000 KM ili 1,80 odsto.

Nacrtom rebalansa budžeta poreski i neporeski prihodi planirani su u iznosu od 8.887.136 KM, što je povećanje u odnosu na planirani budžet za 323.636 KM ili 3,78 odsto, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Primici od zaduživanja, kao i planom budžeta, iznose 5.286.500 KM u skladu sa odlukom o kreditnom zaduženju grada, a realizovani su 30. septembra.

Rebalansom budžeta izvršeno je usklađivanje planiranih iznosa pojedinih vrsta prihoda sa izvršenjima za devet mjeseci ove godine.

Odbornici bi na sjednici u srijedu trebalo da usvoje odluku o uslovima i načinu sufinansiranja troškova privatnih preduzetnika koji su table sa latiničnim nazivima zamijenili ćiriličnim.

Na dnevnom redu je i odluka o planu zaštite grada od požara za period od pet godina i informacije o zaštiti životne sredine sa osvrtom na zaštitu voda i izvorišta, te o stanju srednjeg obrazovanja.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).