Ulogujte se

Obilježeni dan i krsna Slava Pravnog Fakulteta

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu na Palama obilježio je danas Dan ove visokoškolske ustanove i slavu - Svetog Petra Cetinjskog.


Dekan Pravnog fakulteta Goran Marković rekao je novinarima da su između dvije slave realizovane brojne aktivnosti na unapređenju nastave i naučnog rada.

"Za studente je naročito značajno to što je malo promijenjen način studiranja i polaganja ispita da bismo ostali u vrhu fakulteta koji se odlikuju kvalitetnim znanjem", istakao je Marković.

On je naveo da je oko 80 studenata pohađalo praksu u sudovima i u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, uz pomoć kojih Fakultet pomaže studentima da nađu zaposlenje.

Marković naglašava da je njihova nova filozofija da studentima treba pružiti mogućnost da nauče i prolaze studentsku praksu, o čemu je postignut dogovor sa Pravobranilaštvom BiH i Republike Srpske i Ustavnim sudom BiH.

"Prošle sedmice smo imali i značajan naučni skup, najveći i najbolje kvalifikovan koji organizuju fakulteti društvenih i humanističkih nauka u Srpskoj. Na njemu je učestvovalo 60 autora i koautora iz šest zemalja i tako smo se pozicionirali kao vodeća naučnoistraživačka institucija", istakao je Marković.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je krsnu slavu Pravnom fakultetu na Palama i izrazio nadu da će nastaviti da bilježe samo uspjehe.

Lomljenju slavskog kolača prisustvovao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, načelnici opština Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, Rogatica Milorad Jagodić, Trnovo Dragomir Gagović, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i brojni gosti iz javnog i političkog života.

Nakon lomljenja slavskog kolača, održana je svečana akademija na kojoj su uručene diplome studentima prvog ciklusa, magistrima prava i magistrima pravnih nauka

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).