Ulogujte se

Beograd: Promocija jahorinske gondole

U Beogradu će danas biti zvanično otvorena jedna od najvećih promocija gondole – novog turističkog sadržaja na olimpijskoj planini Jahorini.

Promocija jahorinske gondole Partizan-Javor biće održana u podne u Knez Mihailovoj ulici, ispred Kulturnog centra Beograda, najavljeno je iz Predstavništva Republike Srpske.

Otvaranju će prisustvovati direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Promocija jahorinske gondole u Knez Mihailovoj trajaće do ponedjeljka, 14. oktobra, a u tom periodu zainteresovanima će biti podijeljene brošure, na poklon će dobiti bandane i jednodnevne vaučere za skijanje, a pomoću uređaja za virtuelnu realnost i putem aplikacije moći će da osjete kako se skija na Jahorini.

Tokom promocije biće organizovana i nagradna igra, a najsrećniji će osvojiti sedam dana skijanja na Jahorini.

Nakon Beograda, promocija će od 17. do 21. oktobra biti održana u Novom Sadu na Trgu slobode.

Olimpijski centar Jahorina, zajedno sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, nastojaće da građanima Beograda i Novog Sada dočara sve ono što ih od sadržaja čeka na Jahorini, turističkom biseru Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Gondola Partizan-Javor prva je kabinska gondola na Jahorini, koja ima 36 kabina, od kojih je jedna VIP.

U svaku kabinu može se smjestiti maksimalno deset osoba, dok je kapacitet gondole 2.700 skijaša na sat, što će dodatno povećati brzinu prevoza gostiju do vrha planine.

Ovo je jedan od značajnijih projekata za Jahorinu, jer će zahvaljujući gondoli biti otklonjene gužve u zimskoj sezoni, biće rasterećena centralna staza na planini, a gondola će raditi i u ekstremnim uslovima – pri velikim vjetrovima i magli.

Gondola, za čiju je izradu zadužena italijanska kompanija Lajtner, radiće i kada druge instalacije ne mogu, što je bio jedan od osnovnih preduslova za njenu izgradnju i ideja vodilja kada je ova investicija planirana.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).