Ulogujte se

U Palama danas dodjela nagrada i zatvaranje Jahorina film festivala

Dodjelom nagrada na Palama će danas biti zatvoren 13. međunarodni festival dokumentarnog filma, turizma i ekologije „Jahorina film festival“, tokom kojeg je prikazano 79 filmova iz 32 zemlje.

Festivalske nagrade „Zlatni javor“ biće dodijeljene za najbolji dokumentarni film, kratki igrani, eksperimentalni, ekološki, turistički i studentski film, odvojeno u međunarodnoj i u regionalnoj konkurenciji.

Biće dodijeljen i Gran pri festivala za najbolji film bez obzira na kategoriju i „Zlatni javor“ za najbolji film BiH.

Dodjela nagrada i zatvaranje Festivala biće održano u hotelu „Damis“ u 12.00 časova, najavljeno je iz „Jahorina film festivala“.

Filmove je ocjenjivao petočlani žiri koji prevodi prorektor banjalučkog Univerziteta Luka Kecman, a u kojem su novinar i putopisac Ahmed Bosnić, režiser Milovan Pandurević, TV režiser Marin Cvijetić i urednik redakcije za kulturu Federalne televizije Mario Pejić.

„Jahorina film festival“ poznat je i po tome što ima potencijalno najveći broj gledalaca od svih festivala na svijetu, zahvaljujući činjenici da se filmovi istovremeno sa prikazivanjem u projekcionim salama prikazuju i na Televiziji „OSM“.

Ovaj festival jedini u Republici Srpskoj ima Savjet gledalaca koji se okuplja tokom i nakon završetka manifestacije i pomno prati odziv i komentare na brojne ankete.

Generalni pokrovitelj „Jahorina film festivala” je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a podržan je i od fondova za zaštitu životne sredine Srpske i Federacije BiH, te opštine Pale.

Prijatelji festivala su Turistička organizacija „Jahorina“, te grad Istočno Sarajevo.

Medijski sponzori su Javni servis BHRT, RTRS, Novinska agencija Republike Srpske – SRNA i Televizija „OSM“.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).