Ulogujte se

Pokretanje procedure za raspisivanje javnog poziva za idejno rješenje centralnog spomen-obilježja na trgu „Srbija“

U izvještaju o izvršenju budžeta, koji je usvojen na današnjoj sjednici SI Istočno sarajevo navedeno je da su za period od 1. januara do 30. jula ostvareni prihodi i primici od 3.348.252 KM, dok su rashodi iznosili 4.133.584 KM. U izvještaju je navedeno da je zabilježen deficit u iznosu od 785.332 KM. 

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da deficit nije zabrinjavajući, s obzirom da budžet opštine tradicionalno bilježi veće prihode nego rashode u drugoj polovini godine.

„Ako se u obzir uzme suficit koji smo imali u prošloj godini, i odbije od ovog deficita, pokazuje se da poslujemo pozitivno. Veliki broj kapitalnih projekata koje realizujemo u prvih šest mjeseci su razlog deficita, ali sami prihodi koje već ostvarujemo u trećem kvartalu idu u prilog tome da ćemo odnos između prihoda i rashoda dovesti na nulu ili da će čak biti pozitivni“, ukazao je Ćosić.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine usvojena je odluka da se novoizgrađenoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu da naziv Duško Trifunović.

Pozdravljena je sugestije odbornika Demosa Aleksandra Kostovića i PDP-a Save Škrbe da u narednom periodu nazivi ulica daju po značajnim datumima i ličnostima vezanim za sarajesvke Srbe prije i nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata, poručivši da će se Opštinska uprava u narednom periodu rukovoditi tim sugestijama.

Odbornici su podržali odluku i o umanjenju rente uređenja za investitore koji grade garaže u podzemnim ili suterenskim objektima, jer je, kako je naveo Ćosić, u ovoj opštini prisutan problem manjka parking prostora.

Donesena je odluka o pokretanju procedure za raspisivanje javnog poziva za idejno rješenje centralnog spomen-obilježja na trgu „Srbija“.

Ćosić je naglasio da će biti pokrenuta javna i transparentna procedura o izboru idejnog rješenja za ovaj spomenik, a u koju Opštinska uprava želi da uključi širu javnost. On je dodao da se ovom odlukom stvoraju preduslovi za definisanje teksta oglasa i formiranje stručne komisije. U narednih 15-ak dana uradiće se i objaviti javni poziv u dva pravca – u vidu prijedloga grafičkog rješenja i tekstualnog.

Odbornici su danas dali saglasnost na cjenovnik usluga preduzeća „Toplane Istočno Novo Sarajevo“, koje će ostati na prošlogodišnjem nivou, a to je za stambene jedinice 1,46 KM po metru kvadratnom na 12 mjeseci, za poslovne prostore 3,03 KM, a za vaspitno-obrazovne i zdravstvene prostorije 2,80 KM po metru kvadratnom.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).