Ulogujte se

Obnovljena zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu

Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Haldun Sino otvoriće sutra u Istočom Sarajevu zgradu Okružnog javnog tužilaštva u čiju je obnovu, zahvaljujući sredstvima EU, uloženo 580.000 evra.

Zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Istočom Sarajevu u potpunosti je obnovljena, a izgrađen je i dodatni sprat čime su obezbijeđeni bolji uslovi za rad zaposlenih, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Okružno javno tužilaštvo dobilo je potrebne sobe za sastanke, prostor za čuvanje dokaza, prostor za identifikaciju optuženih i bolje bezbjednosno okruženje.

Pomoć EU ima za cilj da obezbijedi da Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ima adekvatne radne uslove za istragu, gonjenje i zastupanje pred sudom slučajeva trgovačkog kriminala, korupcije, organizovanog kriminala i drugih slučajeva, dodaje se u saopštenju.

Ovaj projekat je dio šireg paketa pomoći koju EU daje za sanaciju zgrada sudova i tužilaštava širom BiH, u okviru podrške jačanju vladavine prava u BiH.

Od 2015. do 2021. godine EU će izdvojiti više od 20 miliona evra za obnovu i izgradnju zgrada sudova i tužilaštava, što bi trebalo rezultirati rekonstrukcijom objekata 24 pravosudne institucije širom BiH.

Ceremonija otvaranja zgrade Okružnog javnog tužilaštva planirana je u 11.20 časova. Uvodna obraćanja prije početka ceremonije najavljena su za 10.45 časova, a izjave za novinare za 11.30 časova.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).