Ulogujte se

Počeo sedmodnevni dječiji biatlon kamp na Jahorini

Na Palama i Dvorištima, na Jahorini, danas je počeo sedmodnevni dječiji biatlon kamp na kojem učestvuje oko 50 djevojčica i dječaka iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH, rekao je Srni predsjednik biatlon komisije Ski-saveza BiH Miroslav Goreta.


Goreta je istakao da će tokom kampa vrhunski stručnjaci upoznati djecu od devet do 14 godina o ovom sportu i animirati ih da mu se ozbiljnije posvete.

"Sa djecom će se najviše raditi na usavršavanju gađanja, a takmičarske mete i oružje na kojima će djeca trenirati obezbijedio je Biatlon savez Hrvatske", rekao je Goreta i dodao da će djeca dva puta dnevno imati treninge u sportskoj dvorani "Peki" na Palama i na Dvorištima.

On je naglasio da je kamp rezultat dogovora koji je postignut na Biatlon konferenciji balkanskih zemalja, koja je održana u maju u Rijeci.

"Benefite koje nose kampovi ovog tipa prepoznali su i drugi savezi u regionu, a Smučarskom klubu `Romanija`, kao tehničkom organizatoru, ovo znači i svojevrsno priznanje jer su se u savezima i rukovodili time da taj segment povjere klubu koji ima uslove da bude dobar domaćin", istakao je Goreta.

On je napomenuo da će u nedjelju, 25. avgusta, svi polaznici kampa učestvovati na Ski-roler trci "Pale 2019", organizovanoj povodom Dana i krsne slave opštine Pale - Uspenja Presvete Bogorodice, i kroz tu jedinstvenu manifestaciju na ovim prostorima upoznati sve o dražima nordijskih disciplina.

Organizator kampa je Ski-savez BiH, a tehnički organizator Smučarski klub "Romanija" sa Pala.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).