Ulogujte se

Kritike na račun neprimjerenih komentara portala IS Radija

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara izjavio je danas da je "kolumnisanje" uredništva Informativnog portala IS Radija o organizaciji svečane akademije povodom Dana Republike u najvećoj sredini u Istočnom Sarajevu uslijedilo u neprimjerenom trenutku i s namjerom da se svečanost "uvalja" u blato dnevne politike i stranačkih interesa.


On je naglasio da kao jedan od najbližih saradnika načelnika Pala Boška Jugovića, koji je zajedno sa čelnicima Skupštine opštine i opštinskom Boračkom organizacijom i upriličio prigodnu prazničnu svečanost, nije htio da se oglašava u blagim, božićnim danima, kada nije vrijeme za "teške teme".

Šekara je u saopštenju istakao da sada reaguje da lažni moralisti, koji iz ušuškanih ličnih statusa tobože brinu o navodnoj apatiji, ne bi to ćutanje shvatili kao slabost i svojevrsno priznanje bespomoćnosti.

"Za razliku od onih koji ne znaju da ćute kada je to mjerilo osnovne pristojnosti, niti onda kada nemaju nešto pametno da kažu, Opštinska uprava u Palama se posljednje dvije godine trudi da što više radi, a što manje priča", rekao je Šekara.

On ističe da za razliku od onih koji u svojoj bezidejnosti spočitivaju odgovornost za neku navodnu poraznu prazničnu apatiju, odnosno, kako se to može reći i na srpskom - ravnodušnost, utučenost, potištenost - Opštinska uprava je uspjela da građanima Pala vrati vjeru u bolju budućnost.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo opštine Pale saniralo je milionske dugove, stabilizovalo budžet, realizovalo višemilionske investicije, započelo i završilo na desetine projekata, ne praveći od toga nakićene ceremonije sa presijecanjem vrpci i postrojavanjem partijskih funkcionera za fotografisanje, kako su to činili oni iz čijih "prvih pera" sada stižu lekcije o floskulama, apatičnosti, moralu...

"Nastavljamo dalje planski s jasnom vizijom da Pale budu još naprednije, a ovdašnji građani zadovoljniji kvalitetom života", rekao je savjetnik načelnika Pala, poručivši kolumnistima Informativnog portala IS Radija da sljedeći put povedu računa i o tome "da su Pale ipak kolijevka, a ne koljevka Republike Srpske".

Šekara, koji je i portparol Opštinskog odbora SNSD-a Pale, ističe da ni on, a pogotovo opštinski zvaničnici, nemaju problem sa zdravim kritikama bilo kojeg pojedinca pod uslovom da dolaze iz dobre namjere i želje da se dobro učini boljim.

"Nisu dobrodošle kritike s jasnom namjerom da se neko i nešto prebrojava i da se nipodaštava trud onih koji su i za vrijeme najradosnijeg hrišćanskog praznika i najvažnijeg porodičnog okupljanja pripremali program u slavu svoje Republike Srpske, dok su neki, pa i institucija pod čijim okriljem radi pomenuti portal, praznovali prvih desetak januarskih dana i ne pokušavajući da osmisle i organizuju neku manifestaciju", rekao je Šekara.

Prema njegovim riječima, to je njihov problem i apatija, koja ih prati od lokalnih preko posljednjih opštih izbora i, sudeći po izgubljenosti u vremenu i prostoru koju manifestuju i božićnim političkim mudrovanjem, kada se to ne čini, pratiće ih još dugo i u još izraženijem obliku.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).