Ulogujte se

Otvoren most na rijeci Bistrici vrijedan oko 120.000 KM


Ovaj projekat realizovan je sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/, a glavni realizator je Katolička služba za pomoć /CRS/.Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Katoličkoj službi i USAID-u za pomoć, kao i svima koji su pomogli lokalnoj zajednici na realizaciji projekta.

"Opština je učestvovala sa 30 odsto sredstava, a radovi su realizovani u predviđenom roku. Na ovaj način smo popravili i uvezali infrastrukturu prema olimpijskom borilištu Dvorišta koje će biti uključeno u organizaciju Zimskih olimpijskih igara za mlade `EJOF 2019`", izjavio je Jugović novinarima.

On je istakao da je ovo samo početak zajedničke saradnje koja će biti nastavljena i u budućnosti.

Zamjenik šefa Misije u američkoj ambasadi u BiH Elen Džermejn rekla je da je sretna što se nalazi na lokaciji centra za nordijske dicipline Dvorišta, te da je most na rijeci Bistrici proizvod saradnje i zajedničkih napora između opštine Pale i USAID-a.

"USAID je uložio skoro 40.000 dolara, a opština 20.000 dolara. Sjajno je što će ovaj most služiti svim stanovnicima Dvorišta, što će dovesti do još boljih i većih ekonomskih aktivnosti, jer obezbeđuje bezbjedan pristup borilištima za nordijske discipline povodom EJOF-a", istakla je Džermejnova.

Ona očekuje da će ovaj most što se tiče Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala doprinijeti tome da Sarajevo i Istočno Sarajevo ponovo dođu na mapu tih događanja.

Prema njenim riječima, takmičenja kao što je EJOF privući će veliki broj turista iz cijeloga svijeta tako da je ovo još jedna velika šansa za BiH da bude promovisana kao turistička destinacija.

Džermejnova je naglasila da će američka ambasada u Sarajevu, naročito USAID, svojim aktivnostima doprinijeti tome da jednostavno svi budu čvrst i dobar partner i sada i u budućnosti svim opština u Srpskoj koje teže tome da pruže bolje usluge svojim građanima.


Rekonstrukcija mosta i puta u Dvorištima dio su šireg USAID-ovog projekta "RAST", koji podržava jedinice lokalne samouprave da unapređenjem djelovanja i jačanjem odgovornosti poboljšaju ekonomski razvoj i kvalitet života građana.

Projekat "RAST" sprovodi se u 23 jedinice lokalne samouprave u BiH, a odnosi se na obnovu infrastrukture.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).