Ulogujte se

Desetogodišnja uspješna saradnja SNSD-a i HDZ se nastavlja

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak stranačkih delegacija SNSD-a i HDZ BiH, predvođenih liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku dogovoren zajednički nastup na svim nivoima vlasti.

- Želimo da naša saradnja bude u funkciji napretka - rekao je on i dodao da je neophodno pristupiti formiranju vlasti na svim nivoima.

Dodik je naveo da će se u Srpskoj već od narednog ponedjeljka pristupiti formiranju vlasti.

- Pristupićemo i određivanju mandatara u formalnom smislu. Mislimo da Vlada može da bude formirana do kraja ovog mjeseca ili za nekoliko dana u decembru - istakao je on i izrazio spremnost da u Vladi bude zastupljena i HDZ.

Dodik je naveo da je saradnja SNSD-a i HDZ kapitalna i da je HDZ ostvarila istorijski maksimum, iako novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH nije iz ove partije.

- To ne sprečava HDZ da i dalje bude reprezentativna u BiH i zato ćemo i dalje sarađivati - poručio je lider SNSD-a.

Čović je izrazio želju za nastavkom i jačanjem saradnje. Ponovio je da je neodrživa i nelegitimna situacija u kojoj jedan narod bira predstavnike drugog naroda.

- Pitanje Izbornog zakona je ključno pitanje u BiH - istakao je on.

Čović je rekao da HDZ sa SNSD-om gradi politike oko ključnih pitanja i da je ova stranka zadovoljna izbornim rezultatom.

On je poručio da se se desetogodišnja uspješna saradnja dvije stranke nastavlja.

Na današnjem sastanku delegaciju SNSD-a, osim Dodika koji je izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, činili su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković.

U delegaciji HDZ BiH bili su i potpredsjednik stranke Borjana Krišto, te visoki stranački funkcioneri Vjekoslav Bevanda i Marinko Čavara.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).