Ulogujte se

POČEO MEMORIJALNI TURNIR "RAJKO KUŠIĆ KUŠA"PALE

Na Palama je danas počeo 24. Memorijalni džudo turnir "Rajko Kušić Kuša", posvećen velikom sportisti koji je bio simbol uspjeha Republike Srpske, BiH i nekadašnje Jugoslavije.
Na memorijalnom turniru u Sportsko-poslovom centru "Peki" učestvuje 24 kluba i oko 250 takmičara iz Republike Srpske i BiH.Predsjednik Džudo kluba "Rajko Kušić" Njegoš Poljaković podsjetio je da se turnir organizuje 24 godine bez prekida, a da bi bio uveličan ove godine je paralelno organizovano i Prvenstvo Republike Srpske za seniore i seniorke do 23 godine.

"Raduje nas što se odazvao veliki broj mladih takmičara iz kojih će izrasti jaki takmičari poput svjetskog šampiona Nemanje Majdova", rekao je Poljaković novinarima.

Takmičenje je organizovano u kategorijama poletarci, mlađi pioniri, stariji pioniri i kadeti.

Predsjednik Džudo Saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović istakao je da se takmičenje odvija na četiri borilišta, a na dva se bore takmičari za prvenstvo Srpske za mlađe seniore.

"To je posljednji zvanični turnir u našem kalendaru. Što se tiče turnira `Rajko Kušić` on se uvijek održavao čak i za vrijeme rata u Srbiji i drugim mjestima Republike Srpske, a sada je našao svoje mjesto na Palama, rodnom gradu pokojnog vrhunskog sportiste", rekao je Pavlović.

Pavlović je naglasio da je Kušić bio simbol džudoa na području Sarajevsko-romanijske regiji i šire.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović pohvalio je organizatora - Džudo klub "Rajko Kušić", koji je doveo oko 250 takmičara, a opština će i ubuduće podržavati ovaj turnir.

Bošković kaže da je ovo jedan od najznačajnih turnira za opštinu, jer nosi ime čovjeka koji je bio uzoran građanin i sportista, te ističe da je za veliku pohvalu to što se ovakvi ili slični događaju održavaju svaki vikend u sportskoj dvorani "Peki".

Džudo klub "Rajko Kušić" ima 70 aktivnih članova u dvije starosne kategorije i danas očekuju dobre rezultate.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).