Ulogujte se

SMANJEN BROJ KRIVIČNIH DJELA ZA 17 ODSTO

 Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u avgustu je registrovano 39 krivičnih djela, za 17 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, a najveći broj tih djela, čak 33, je iz oblasti opšteg kriminaliteta, izjavio je danas zamjenik načelnika ove uprave Igor Kušić.
On je rekao da su u avgustu podnesena 33 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i prijavljena 32 lica, od čega 12 povratnika."Najviše krivičnih djela registrovano je iz oblasti opšteg kriminaliteta, čak 33, dva djela iz privrednog kriminaliteta, jedno iz Krivičnog zakona BiH i tri iz oblasti bezbjednost saobraćaja", naveo je Kušić na konferenciji za novinare na Palama.

Kušić je dodao da je, od ukupnog broja krivičnih djela, 10 je registrovano po nepoznatom počiniocu, a naknadno je rasvijetljeno pet djela, pa je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu 50 odsto, a koeficijent ukupno rasvijetljenih krivičnih djela 87,2 odsto.

Prema njegovim riječima, u avgustu je registrovano 35 narušavanja javnog reda i mira, 61 prekršaj, a evidentirano je i šest slučajeva nasilja u porodici.

Kušić je naveo da se u avgustu dogodilo 88 saobraćajnih nezgoda, što je za 17 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u tim nezgodama nije stradalo nijedno lice.

"Devet saobraćajnih nezgoda bilo je sa teže povrijeđenim licima, 17 sa lakše povređenim i 62 nezgode sa materijalnom štetom. Registrovano je 1.493 prekršaja u saobraćaju, te izdato 1.404 prekršajnih naloga protiv 1.417 lica", rekao je Kušić.

On je naglasio da je na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u avgustu registrovan 81 migrant, a do sada je ukupno pronađeno 237 migranata koji su predati Službi za poslove sa strancima.

"Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Uprava možemo ocijeniti kao zadovoljavajuće", rekao je Kušić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).